Kennel Igro´c Blogg

2. okt, 2022

Veckorna går och vädret har väl inte varit så bra det sista. Visst behöver vi regn, men det blir ju inte riktigt lika mysigt i skogen när det regnar. Har haft semester några dagar och bara hängt med hundarna och haft det lugnt och skönt. Vi hade en superfin höst promenad med bästa Kerstin i fredags, sol och vindstilla så hundarna till och med tog ett litet höstbad. Tess var ju som vanligt supertaggad och sprang för allt hon var värd. Det är absolut mina bästa stunder, i skogen , fint väder och hundarna. Nika blir ju 12 nästa gång och det märks på många sätt, men när vi kommer bort till skogen, så lever hon upp och hon springer före hela tiden. 

I lördags så hade jag det stora nöjet att få vara med på kennel träffen på Bråvestagården. Där var både Cardigan och Pembroke, då Ingrid Goedecke-Wieden var där med sina Cardigan. Där var hela 8 av Collins barn och det är fantastiskt att möta dom och se hur dom utvecklas. Det viktigaste är ju att dom mår bra, har det fint i sina familjer och är sunda, och det är dom. Känner mig väldigt stolt att ha varit med i denna utvecklingen. Först att jag fick låna Collins pappa hit från England, Pemcader Jenson Button och sen att jag fick möjlighet att ta hit Collin för två år sen. Det är inte så ofta man ser så många bra, på alla sätt, avkommer från samma hane med flera olika tikar. Så superkul och roligt att få bidra till bra Pembroke. 

Idag var det dags för träning igen på Bobygds Hundrehab. Alltid lika givande, både träning och diskussioner med duktiga instruktören Suzanne Klaamas. Idag pratade vi om hur viktigt det är att ha med sig en instruktör som vet vad dom pratar om, och kan ge tips och råd hur man ska utveckla sin träning. Jag har med Suzannes hjälp fått ord på saker som jag alltid tyckt och tänkt om hundar, deras utveckling och träning. Har alltid tyckt att det är superviktigt att hundar får röra sig fritt och i olika miljöer för att utveckla sin kropp. Innan bodde jag i skogen och hundarna fick röra sig  över stock och sten, över kalhygge men också gå på "powerwalk" där dom fick trava i snabb takt utan att stanna. Idag bor jag mer inne i byn och har inte lika enkelt att komma till skogen som förut. Då kan jag träna unga Tess hos Suzanne istället, men mycket mer effektivt. 

2. okt, 2022

Tess på hög höjd.

2. okt, 2022

Höstbad

2. okt, 2022

Kennelträff på Bråvesta

25. sep, 2022

Veckorna går och vi går in i hösten, antingen man vill eller inte. Jag har ju lite svårt med mörkret, men man får försöka se det som är positivt. Man kan tända ljus, krypa upp i soffan och kolla på film och dricka te. Måste ju säga att färgerna i hösten är otroliga i alla fall, alla löven målar fina bilder när man är ute i naturen. Vi försöker åka till olika miljöer för våra promenader när vi har tid, det uppskattar både hundarna och jag. Det har inte regnat så mycket det sista, så det har varit enkelt att röra sig ute, blir ju faktiskt inte lika mysigt när det är dåligt väder. 

Idag har vi varit på Hundrehab och tränat igen, och dagens höjdpunkt var ju att Tora med ägarna Louisa och Henrik var där. För mig som uppfödare så är det allra roligaste och mest tillfredsställande när jag ser att mina uppfödningar har ett bra liv med en sin familj. Trygga, glada och ostressade hundar. Tora var jätteduktig, har nog inte riktigt lika många ping pong bollar i sitt huvud, som Tess har. Hon var lite mer fokuserad och klarade sig jättebra. Trygg och modig! 

Tess är jätteduktig och nu har vi jobbat på hos Suzanne i ca ett halvt år. Jag tycker fortfarande att det är super kul och jag ser att Tess tycker det är roligt och hon har blivit mer fokuserad, bättre musklad och vi har fått en härlig relation med mycket tillit. Idag halkade Tess på ett steg på en av stegarna och jag var tvungen att hjälpa henne upp. Men, sen litade hon genast på mig igen och gick samma väg tillbaka. Lite problem hade hon idag med att det var fler hundar än vanligt, och dessutom hundar som hon inte kände igen. Hon har alltid full koll på allt, därav ping pong bollarna. Mycket nyttigt!