25. apr, 2019

Vår 2019

Ja, oj vad tiden går. Det blev snabbt vår och vintern har ägnats åt en massa saker, som inte direkt har varit hundrelaterade. Ganska skönt faktiskt.

Har tagit ett stort kliv tillbaka från hundvärlden och det känns perfekt just nu. Tröttnat på att försöka dela med mig av 50 års erfarenhet av rasen, när alla nya bara ska ha "quickfix" hela tiden. 

Närmaste hanen, billigaste hundmaten och glänsa på utställning. Att lyssna på erfarenhet, lära om rasen och dess anatomi och fysiologi är inte intressant. Så, jag kör mitt eget race. 

Har planerat två kullar närmaste året, och sen får vi se vad universum har tänkt. Blir inte alltid som man planerar, så det är ju bara att åka med. Har anmält till en utställning, men nu för tiden känns det mer som en utflykt. Jag vet vad jag har, och måste inte bevisa det för någon. 

Denna gången ska faktisk Yanisin med, som är en pigg 10 åring som gärna hänger med timmar i skogen. Det har gått mycket skitprat om honom, att han inte är "snäll" vad det nu innebär, att han har problem med ryggen och andra åkommor. Och nu sist var det till och med så att jag hade avlivat honom för att han hade så ont i sin rygg. Herrgud, folk tror på allt som sägs.

Kan tala om att han mår utmärkt, har aldrig haft ont i ryggen eller någon annan stans heller för den delen,och att han uppför sig utmärkt mot både tikar, hanar och människor. Om det nu är det som är snäll!

Ska försöka att inte vänta etaH halvår till nästa gång jag skriver här. Hoppas komma med parnings nyheter runt midsommar, om inte annat. 

Ha en underbar vår alla