25. maj, 2022

Utställningar i gång igen!

Ja, det kan man ju säga. 5 utställningarn på drygt en vecka? 

Först 3 dagar i Roskilde, fin utställning med gott om plats. Collin gjorde bra ifrån sig, med placeringar i Bästa hanhundsklassen i 2 dagar. Men hans dotter, Loppan, bara 14 månader slog till med ett BIR första dagen och lyckades ta 2 cert den helgen. Hennes riktiga namn är Bråvestagårdens Cyndi Lauper och hon är ägd och uppfödd av Mia Bråve. 

Nu i helgen var det dags för specialen i Hässleholm på lördagen, dommare Gunnar Nyman och sen SKK på söndagen, där dömde Christine Sonberg. 

Lördagen blev helt fantastisk rolig. Det är så kul att komma igång igen, även om jag alltid tycker att våra specialer är mysigare på en egen plats. Collin slog på stort och blev både BIR och BIS och hade en fantastisk avelsklass med 4 tikar från 2 olika kombinationer. Hans dotter Loppan tog certet och blev BIM. Collins son, Cooper var med på sin första utställning och blev 2 hane och tog cert han med. Mycket imponerande av en helt oerfaren hane. 

På söndagen var det SKK och det var i stort samma hundar med. Collin blev 2 hane och hans son Cooper blev 3 hane och tog ytterligare ett cert. När det kom till tikarna så såg vi alla förvånat på dom 4 i bästa tikklass. Alla var efter Collin!!! Tror inte jag har sett något liknande någongång. Helt otroligt, dessutom var det från 3 olika kombinationer. Han lämnar helt klart mycket av sina goda egenskaper till sina barn. Loppan vann och tog cert, Red Royaltys Gudomliga Greta 2, min Tess 3 och Red Royaltys Gudomliga Gördis 4. Vilken grej!!! 

Loppan fortsatte sitt segertåg, tog BIR, sen BIG 1 och slutade som BIS 3, endast 14 månader. Det är fantastiskt. 

Så nu är vi lite slitna både jag och hundarna. Det är bara att vila upp sig till nästa gång, som för mig blir Borås. Det är oerhört kul att vara tillbaka i ringarna och kunna umgås med underbara människor och se så mycket fina hundar.