10. jul, 2022

Tvååker

Ja, så var det dags igen, lite synd när det är helgerna efter varandra, man hinner liksom inte hämta sig. Jag har lovat mig själv att det ska fortsätta att vara bara roligt, både för mig och hundarna. 

Roligt blir det, för mig i alla fall, när man inte tar det för allvarligt, utan har kul både i ringen och utanför. FIka stunden är viktig, dom få minuterna i ringen är viktiga och att man håller sitt eget humör uppe är också viktigt, hur det än går i ringen. Sen att domare och ringpersonal är trevliga och ser ut att ha roligt, spelar också stor roll, framför allt domaren. 

Så, med det sagt så var fredagen ingen hit för mig och Collin. Ingen av oss var på humör och det gällde nog fler! Men Collins barn gjorde som vanligt bra ifrån sig, och det är ju så det ska vara avelsmässigt, att barnen blir bättre än föräldrarna, det är ju därför man avlar. 

Lördagen var betydligt bättre. Jag hade fått sova ut ordentligt, gick ju hem för semester på torsdagen, och kunde smitta Collin med min energi. Domaren var supertrevlig och såg verkligen ut att ha en fin dag, och uppskattade hundarna. Många individuella komentarer till ägare och hundar. Sånt gör verkligen stor skillnad. Collin fick Ck men blev oplacerad i Bästa hanhundsklass, för domaren hittade hans "fel" och det är helt ok för mig. Det var en rättvis bedömning, även om jag fortfarande tycker att Collin är bäst. 🤩 Allt handlar om prioritering.

Tess skötte sig utmärkt båda dagarna, speciellt på bordet dom har varit lite av hennes svaga punkt sen hon trodde att hon stog på ett bord som skulle ramla. Hon fick inte CK någon dag, men det ska hon inte ha heller. Ingen päls, växer fortfarande och är inte riktigt tränad. Men nu har vi tränat klart och ska försöka bruka allvar i fortsättningen.

Nika var med som sällskap och fika kompis, men det blev lite mycket för tanten så hon kände sig inte riktigt ok på lördagen, så vi fick åka hem lite tidigare än vad jag tänkt mig. Idag sover alla tre och vi kan ta igen oss. Det blir barnkalas idag för Freya som fyller 4 år och imorgon börjar semester på riktigt och det väntar nya äventyr, både med och utan hundar.