12. jul, 2022

Bobygds Hundrehab

Ja, så var det sista gången på vår kurs. En "försöks kurs" enligt instruktören Suzanne Klaamas. En kurs som jag tyckte var kanon. Jag gillar att det går ut på att bygga upp hundens självkänsla, mod och relationen med matte/husse. Samtidigt som hunden får träna muskler, många gånger muskelgrupper som dom inte använder så mycket annars. 

Både Tess och jag har en tendens att ha bråttom så jag får ta några djupa andetag för att hjälpa Tess att stanna upp och tänka på vart hon sätter sina fötter. Det handlar ju inte bara att ta sig över en stege, utan att ta sig över stegen kontrollerat och veta vart man sätter sina fötter.

Tess blir riktigt fort trött, och det är viktig för mig att se när det är dags att ta en liten rast. Sen avslutar vi med lite hund Doga. Det är väldigt viktigt för en hund att kunna koppla av också, och låta matte massera och handskas med sin hund. 

Nika är fortfarande inte riktigt ok, så hon fick vara hemma ikväll men Collin fick följa med och vara publik. Alltså den hunden!!! Alltid lika vacker, jag skiter i vad en del dommare säger, för mig är han otroligt fin. Han är allt jag vill ha av en Pembroke. 🤩