6. aug, 2022

BPH

Japp, idag har Tess och jag varit och genomfört ett BPH. På en supertrevlig plats med fantastiska figuranter och beskrivare, så genomförde Tess det på ett fantastiskt sätt. Hon är ju lite ofokuserad, så det var lite: gräshoppa, blomma, hästar.... jaha just det , vi höll på med nåt. 😋

Hon är ju bara för skön, den tjejen. Hon var lugn och trygg, klarade av allt på ett bra sätt. Löste det mesta själv och hade inte så mycket kvarvarande rädsla, vilket jag tycker är super viktigt. Dom läskiga underlagen, var nog det värsta idag. Men jag vet ju att hon inte tycker om när något känns ostadigt. 

Jag kan absolut säga att Bobygds Hundrehab har hjälpt till att få Tess mer fokuserad, att hon litar på mig och att hennes mod och självkänsla har ökat. Så den träningen kommer jag absolut att fortsätta med. Dessutom så tycker vi ju båda att det är super roligt. 

Just nu så tränar vi på stocken. Att hon ska kunna balansera på stocken själv, utan att jag håller i. Banan för övrigt, jobbar vi på med. Det är ju inte så att bara för att hon kommit över en bana/stege, så kan hon det. Hon har klarat det när hon är närvarande och fokuserat kan ta pinne för pinne i stegarna och vet vart hon sätter fötterna.Hon är där, korta stunder, meeen det är ju Tess, så hon tappar fortfarande fokus, men inte lika ofta. När hon klarar stocken bättre, så ska vi utmana oss med att klättra uppåt. Det är något som hon tycker är lite jobbigt. Men, ni ska se henne när hon klarat av något!!! Stolt kroppshållning och hög svansföring. Det syntes tydligt när hon hade sett till att det skrammlet idag, höll sig i skinnet. 😀

Jag önskar bara att fler uppfödare uppmuntrar sina valpköpare att göra BPH, och givetvis gör det med sina avelsdjur. Mentalitet är komplicerat, det består av flera komponenter som är viktiga att ta hänsyn till i avels arbetet. Som uppfödar så parar men ju inte två hundar som har samma "fel", som t.ex dåliga vinklar! Detsamma gäller ju mentaliteten, men parar inte två hundar med samma "fel", t.ex förmågan att släppa rädslor. När jag fick låna in Tess farfar, Jensen, från England, så gjorde jag BPH när han bara varit här i två veckor. Det innebär ju att han inte hade någon relation till mig utan klarade sig själv. Han gjorde ett fantastiskt BPH,och det är ju roligt att se att han fört vidare mycket av sit stabila sätt. 

Tess syster Bianca gjorde ochså BPH i eftermiddag. Tyvärr kunde jag inte vara med att se hela, men jag har fått filmer på det hela. Det ser helt fantastiskt ut! Bianca är mer fokuserad, och har inte lika mycket "pingpong bollar" i huvudet som Tess har. Älskar att mina valpköpare ställer upp och gör sånt här. Viktigt för mitt vidare avelstänk. Tack snälla Emma och Björn.