Kennel Igro´c Blogg

1. aug, 2022

Vi har varit iväg i Värmland några dagar och haft det underbart. Hyrt en liten sjöbod nere vid Frykens strand och bara varit. Så underbart. Jag och hundarna och Maria med Joy, Tess mamma.

Vi fick 3 underbara dagar där, superfint väder med lagom varmt och nära till vattnet. Skönt för både mig och hundarna att bara slappa och uppleva nya dofter, vyer och människor. Sen kom helgen med utställning båda dagarna och möjligheten att umgås med alla goa vänner, valpköpare och nya bekantskaper. Det är livskvalité.  

Både Tess och Collin är helt urfällda, och så var även många andra. Collin hade hård konkurrens bland många fina hanar, men gjorde ändå bra ifrån sig. Han vann med sin avelsklass, visserligen den enda, men en klass man kan vara stolt över. Sen blev han även BIS avelsklass, medan denna matten var på toa!!!! 🤪🤭 Tänk så tokigt det kan bli. Tack Jennica för att du räddade den situationen. 

Tess, som jag fortfarande räknar som att vi är ute och tränar, gjorde jättebra ifrån sig. Hon börjar fatta vad det är vi ska göra och vår träning ger resultat. Jag är helt övertygad om att träningen på Bobygds Hundreahab har hjälpt till att få henne mer fokuserad och i kontroll över sin kropp. Så vi ska absolut fortsätta med det, dessutom så har vi ju så roligt där. Imorgon så är det dags igen. 

1. aug, 2022

Kvälls sol på klippan

1. aug, 2022

Gänget

1. aug, 2022

Lilla Stugan

23. jul, 2022

Lördag idag, och halva semestern har redan gått. Jag och hundarna tar det lugnt, speciellt nu sista dagarna när det varit superhett. Men idag är det drägligt igen och man kan andas.                Så idag blev det "powerwalk" med Collin och Tess, inte så uppskattat av någon av dom! Det innebär att vi går 45-60 min i snabb takt utan att stanna. Målet är att vi alla tre, ska få upp "flåset" och att hundarna ska få träna sig i att trava längre sträckor. Collin protesterar för att han inte får stanna och kissa på vart annat grässtrå, och Tess för att hon inte får jaga fjärilar, äta gräs, kolla i alla hål och klätra på murar och så vidare. 🙂 Så nu ligger dom utslagna båda två.  Det är en bra övning för att stärka flock gemenskapen, som jag använt mig av i många år.                                                                                  Imorgon är det öppen träning på Bobygds Hundrehab, så då blir det nog en tur dit för Tess och mig. Uppskattar att kunna åka så där utan bestämda tider och att träningen är utan prestige.  Det handlar bara om stärka hundens kropp, psyke och vår relation. Superkul!                                                                                                                                                      Sen på onsdag så styr vi kosan mot Värmland, några dagars avslappning och sen lite utställning och umgägne med goda vänner. På specialen är det över 80 hundar anmälda, det har aldrig hänt att vi varit så många! Det ska bli kul att se alla och studera avelsresultat och börja planera lite frammåt.