Min första Welsh Corgi Pembroke kom in i familjen 1970. Han hette Cassimar Celebration och följdes året därpå av Cassimar Firecrest.

Under de närmaste åren så stod lydnads -och bruksprov mest i rampljuset och 1977 var det dags för nästa hund. Det blev en Newfoundland som också deltog i lydnadsringen. Det kom att bli två Newfoundland och en Leonberger innan Pembroken helt fyllde ut familjen.

1980 kom Karismas Dream Flash samtidigt som den äldsta dottern Camilla föddes.

 

Min mor och jag hade under den tiden gemensam vårdnad om en omplaceringstik från kennel S CH Cowbelle Dainty, som vi gjorde försök att få valpar ifrån men misslyckades.

 

Tidigt så hade lusten för avel och uppfödning vaknat och jag letade efter hundar att starta upp med. Min mor köpte 1983 tiken S N CH Siggen´s Night of Excitement, Mette, och då hade vi kommit rätt båda två. År 1984 kom S CH Siggen´s Pearl samtidigt som sonen Jonas föddes, och sen började kullarna komma år efter år.

 

1989 kom kuperingsförbudet i Sverige och det var många som inte visste hur detta skulle bli.

Jag hade då , INT NORD CH Wee-folk´s Amusing Alfie,  dotter till Mette och jag parade henne med en Engelsk Import som bodde i Norge på kennel Borgatun, N U CH Jofren Nabob. Ur den kullen föddes Int Nord CH Igro´c Felicitation, samtidigt som min yngsta dotter Emmy kom till världen.Fille, som vi kallade honom, har satt stor prägel på de svenska stubbsvansarna och man ser fortfarande hans namn i många stamtavlor.

 

Från kennel Blands i England kom sen den stubbsvansade tiken  S CH Blands Peaches´N Cream 1992 och samtidigt den stubbsvansade tiken Siggen´s Harmony som gav bl.a. Igro´c Octavia.

 

Jag lyckades bli Bästa uppfödare i Sverige 1992, 1994, 1996 och 1997. Vinstrikaste Pembroke 1989, 1994 och 1997och vinstrikaste tik 1994.

 

1999 bestämda jag mig för att ta det lite lugnt i några år och det kom inga valpar förrän 2001, sen en kull 2003 och nästa inte förrän 2006. Men efter de lugnare åren så var intresset återigen på topp och jag körde på för fullt. Satsar hårt på att bevara stubbsvans genen och därför köpte jag 2008, tillsammans med Marie Ingemarsson, in den Australienska Champion hanen AUS NORD CH C.I.B NV-09 KBV-09 Fergwyn Power O Magic.Vi hoppades att han ska kunna berika den svenska aveln med lite nya gener. Pete som han kallas i daglig tal har verkligen gett oss mycket, både i form av stubbsvansar, härlig mentalitet och bra konstruktioner. 

 År 2007 blev Igro´c Star Trek med ägare Marie Ingemarsson vinstrikaste Pembroke i Sverige och han erövrade under det året även titlarna Nord CH och Nord vinnare 08 och fick under första halvåret 2009 bekräftat den nya internationella titeln C.I.B.

2011 kom SE CH Stora Björn´s Arsenica in i kenneln, ett barnbarn till Pete. Hon är visserligen långsvansad, men med en härlig konstruktion och mentalitet. Nika, kallas hon till vardags, är en underbar tik att leva med. Hon är en riktigt medlare och är den som ser till att det är en lugn stämning i flocken ( tillsammans med mej givetvis. 

2013 fick jag det stora förtroendet från Kennel Pemcader i England, att låna hit underbara SE DK CH Pemcader Jenson Button. Men nya linjer, stubbsvansen och ett helt fantastiskt temperament, så kom han att bidra mycket på dom två år som han bodde med mej. 2015 åkte han tillbaka till England och sina ägare Mr Kevin Dover och Mr Lars Saether. Jag är enormt tacksam att jag fick förtroendet, och väldigt glad när jag ser vad han har tillfört till dom Svenska hundarna. 

Själv har jag kvar Igro´c Eowyn Cofio Matháir, Evin, efter Jensen och ser fram emot att hon ska komma in i aveln. 

2015 blev ett mycket speciellt år för mej. Jag blev hedrad med att få ta emot Hamiltonplaketten på SKK i Stockholm. Det är en stor ära och inte många förunnat att få den tilldelad och det var en helg jag aldrig kommer att glömma. Det blev en stor inspiration för mej som nu ser frammåt med lite nya planer. Jag genomgick även under 2015 en separation, flytt, ny utbildning och nytt jobb. Men nu är vi på plats i det nya livet och hoppas på att kunna lägga lite mer fokus på hundarna och aveln igen.